Over Estefhan Meijer

Estefhan is een patissier pur sang, opgeleid volgens de klassieke Franse patisserie leer. Met veel respect voor die klassieke basis heeft hij zich ontwikkelt tot een eigentijdse patissier met zeer veel gevoel voor smaak en presentatie.

Tijdens zijn carrière als kok raakte Estefhan al snel gegrepen door het onderdeel patisserie.
Na het behalen van zijn koksdiploma’s besloot hij om zich te gaan specialiseren in de patisserie. Hiervoor heeft hij diverse vakopleidingen, cursussen en stages gevolgd bij gerenommeerde patissiers om zich gaandeweg te bekwamen tot een vakkundig patissier.

Uiteindelijk heeft Estefhan zich opgewerkt tot chef patissier van de met een Michelinster bekroonde restaurants Bridges en Rijks. Na een jarenlange ervaring als restaurant/hotel patissier heeft hij twee jaar lang een luxe patisserie gerund, en is hij begonnen met het leveren van desserts aan de horeca.
Door de jaren heen heeft Estefhan vele demo’s en workshops gegeven door het hele land. Zo gaf hij onder andere demo’s op diverse vakbeurzen zoals gastvrij Rotterdam en de beroemde Folie Culinaire in Maastricht. Daarnaast gaf Estefhan als gastdocent ook lessen en workshops bij verschillende horeca gerelateerde scholen, waaronder ROC midden Nederland en culinair centrum Beverwijk.

Van daaruit is hij gevraagd om de vaste vakdocent patisserie te worden bij het toenmalige culinair centrum Beverwijk. Dat avontuur heeft hij met beide handen aangegrepen en drie jaar lang heeft Estefhan daar met heel veel passie meerdere klassen per jaar opgeleid, met fantastische resultaten.  

In E.M. Pastry wordt al deze ervaring gebundeld.